New York Blueberry Cheesecake
leon.granlund
leon.granlund

New York Blueberry Cheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Cheesecakesmet
  • 400 g philadelphiaost, rumstempererad!
  • 1,75 dl kesella med hög fetthalt (10 %)
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,75 dl majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 ägg
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 135 g vit kvalitetschoklad
  • 1 citron, rivet skal
  • Kexbotten
  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör
  • Blåbärssylt
  • 2,5 dl färska blåbär
  • 1,25 dl socker
  • 2 dl syltsocker
  • Garnering
  • citronmelissblad
  • färska blåbär
  • 100 g vit choklad
  • stött florsocker

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader.
    Blåbärssylt
    Rensa bären och mosa de ihop med socker i en gryta. Värm under omrörning och låt koka i ca 10 minuter. Späd eventuellt med några matskedar vatten om sylten kokar för torrt och bränns.
    Tillsätt i syltsockret under omrörning och koka i 2 minuter till.
    Häll upp blåbärssylten i en skål och låt svalna tills sylten tjocknar.
    Cheesecake
    Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
    Tryck ut blandningen till bottnar i 6 springformar med löstagbar kant, 10 cm i diameter.
    Förgrädda bottnarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
    Cheesecakesmet
    Vispa philadelphiaost ihop med fröna från vaniljstången, det rivna citronskalet och kesella krämigt i en skål under tiden som botten svalnarBlanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker därefter rör man i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
    Bryt 100 gram vit choklad i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten.
    Häll smeten över kexbottnen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
    Dekoration
    Använd ca 50 gram vit choklad, som du smält över vattenbad och tempererat genom att värma den till 40 grader, kyla den till 25 grader och sedan värma den till 29 grader igen. Gör chokladdekorationer medan de små cheesecaken blir färdiga i ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.