En försvinnande god klassiker. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
New York blueberrycheesecake 1 cheesecake/ 1 juustokakkuKexbotten300 g digestivekex150 g smörCheesecakesmet600 g philadelphiaost2 1/2 dl kesella 10%1 dl strösocker1 dl majsstärkelse2 tsk vaniljsocker3 ekologiska ägg1 dl vispgrädde200 g vit kvalitetschoklad1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)Sätt ugnen på 175 grader
Mannen var ute och fiskade kräftor i slutet på förra veckan så vi hade över några vänner på kräftor och till efterrätt hade jag gjort denna cheesecake med blåbär och vit choklad
De här är mina favoritplättar just nu. Fyllda med protein och antioxidanter från blåbären. Jag vill tipsa er om att understeka dem en aning, då blir de så där ljuvligt kladdiga
Som trogna läsare vet så älskar jag cheesecakes. En cheesecake är verkligen aldrig fel. Det enda "felet" med cheesecakes är att de är mäktiga, man vill ha mer än vad man förmår
Ingredienser - 24 små rutorBotten. 2,5 dl havremjöl. 2 msk kokossmör (mandelsmör går också bra). Tillräckligt med vatten eller mjölk för att det ska bli en formbar deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.