200 g
Kallrökt lax i skivor 1 kruka dill 2 st ägg, hårdkokta 1 st rödlök 3-4 dl gräddfil 1 burk ishavs- eller stenbitsrom (80 g) 2 st limefrukter Citronpeppar, efter smak Chiliflakes, efter smak Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak
Dessa tacos är fyllda med friska försommarsmaker såsom lime, koriander och chipotle. Till Vera la jag undan en portion linsfärs innan jag smakade av den med chipotlechili och salt
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
Tillsätt rödlök, kvarg, crème fraiche, gräslök ochdilloch blanda till en slät röra. Ta bort skinn och ev ben från laxfilén och mosa sönder i en bunke med en gaffel
Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Riv i vitlök och häll i fisksås. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd
Men med en bit folie, en gaslåga och en grill kommer man väldigt långt. Lägg ut en portionsbit öring med skinsidan ner, krydda med havssalt & citronpeppar
Blanda samman den kondenserade mjölken medlimeskaloch saft. Som om det inte räckte med pajen så slog vi till lite extra och slängde på en italiensk maräng, vilket innebär att man vispar äggvitorna med en het sockerlag istället för att vispa vitorna med socker
Blanda smöret meddillenoch den hackade tomaten, klicka blandningen över fisken. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.