Vi gick hem på nysopade gator och det kändes som riktig vår. Jag serverar en kub avocadomousse med löjromsägg, marinerad grillad kycklingfilé med sparris- och spenartisotto och till efterätt blir det en drömgod hemmagjord pistageglass
Till detta hade Anette köpt ett mycket gott vitt vin som var både syrligt och fräscht. "Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av nässlor, passionsfrukt, krusbär, kiwi och citron
Skrubba och tvätta potatisen. Torka av den och lägg i en bunke. Fyll en ugnsfast form med grovsalt och placera ut potatisen ovanpå, låt vitlök och rosmarin följa med
Smält smöret och blanda det med smulorna. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta i crème fraichen. Blanda i lax och dill, och smaka av med salt och peppar
färskost med pepparrot och äpple. plastfilm runt rullen och lägg i frysen för att stelna. sedan i skivor och servera på krispigt knäckebröd med lite sallad under
Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och saffran i en stor skål, och blanda ner gröten. Servera som ostkaka – dvs med en klick sylt (helst aroniasylt eller drottningsylt) och lättvispad grädde