13 msk
avrunna soltorkade marinerade cocktailtomaterSkär laxen i skivor.
1 Hetta
upp 1 msk av oljan i en stor stekpanna. Lägg i spenaten och rör om tills den mjuknar, ca 1 minut. Låt spenaten kallna och krama ur all vätska.
1 Skala
potatisen och skär den i tunna skivor. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor, hacka fänkålsdillen. Fräs potatisen i resten av oljan ca 10 minuter. Blanda i fänkålen och fräs ca 3 minuter. Blanda i fänkålsdillen.
1 Rosta
nötterna.
1 Smörj
en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 200 grader.
1 Blanda
ingredienserna till ägg- och ostsmeten i en stor bunke. Blanda i spenat, potatis och fänkål. Blanda i nötterna men spara ca 1 msk till garnering. Vänd ner laxen. Häll fyllningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen 45-60 minuter eller tills den är klar. (Täck ev gratängen med en bit smord aluminiumfolie efter halva gräddningstiden, om det behövs.)
1 Garnera
gratängen med sparade pinjenötter, chiliflingor och basilika. Servera med citronskivor och yoghurt blandad med tomaterna.
Servera med. Häll av vattnet och skala tomaterna under kallt rinnande vatten. Lägg tomaterna i en bunke med kokhett vatten och låt ligga 1 minut. Fräs räkorna med löken och vitlöken i oljan ca 3 minuter
I helgen har det inte blivit så mycket julbak direkt, igår söndag så var det kalas hos min mamma så då slapp vi ju förstås laga mat och i lördags så gjorde vi en klassisk husman fast med lite mer medelhavssmaker
Ingredienser Portioner. 4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor
Krydda medhavssalt och svartpeppar,. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.