Birgit

Birgit

Kycklingpaj med bacon och fetaost

Kycklingpaj med bacon och fetaost

Pajdeg3 dl vetemjöl 125 g smör, kallt 1 msk vatten, kallt. Fyllning2-3 kycklingfiléer 1 purjolök 1 röd paprika 2 klyftor vitlök 1 förp bacon (à 140 g) 150 g fetaost 2 tsk torkad oregano 150 g ost, riven (gärna lagrad prästost) salt peppar
Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

  500 g Falukorv Välj en god sort med hög kötthalt. 1  50 g Lök (gul). 1  500 g Passerade tomater Eller 4 msk tomatpuré
Lax i folie med pestosås

Lax i folie med pestosås

Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen. Skala morötter, potatis och palsternacka. Skär i skivor och koka mjuka i 15 minuter
Jennies italienska fisksoppa

Jennies italienska fisksoppa

Soppa1 gul lök, stor 2 morötter 2 selleristjälkar 3 klyftor vitlök 3 fasta potatisar, stora 3 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 400 g hela konserverade tomater 4 dl vispgrädde 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 150 g svartkål 500 g färska blåmusslor 300 g torskfilé 300 g laxfilé 0,5 citron 1 knippe persilja, grovt hackad olivolja, till stekning salt svartpeppar
Konjakssås

Konjakssås

Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i smör i en såskastrull. Tillsätt tomatpuré samt fräs någon minut till