Kokbok 7

Kokbok 7

Saffranskaka med mandelmassa och vit choklad

Saffranskaka med mandelmassa och vit choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Krossa chokladen i grova bitar. Rör ner choklad och saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
Kladdkaka med mandelmassa

Kladdkaka med mandelmassa

Smält smöret i en kastrull. Lägg i hackad choklad och låt den smälta under omrörning. Tillsätt florsocker, råsocker, salt och ägg, och rör ordentligt
Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

Smält smöret i en stekpanna, låt brynas utan att smöret bränns vid. Tillsätt sedan ströbröd, socker och stek på medelhög värme under omrörning i ca 6 min tills ströbrödet får en fin gyllenbrun färg
Ost- och skinksås

Ost- och skinksås

  400 g Skinka, tärnad/strimlad. 1  120 g Purjolök. 1  2 Vitlöksklyftor (hackade). 1  5 deciliter Grädde