Att göra labneh är inget man gör på en dag, det tar hela 3 dagar att få den klar. Den passar utmärkt att äta tillsammans med bröd eller som ett tillbehör till mat
När vi var där fick vi smaka något som heter labneh, små getostbollar som ligger i en olja, så goda. Labneh är som sagt getostbollar, eller avrunnen getyoghurt som runnit av, formats till bollar och lagts i en smaksatt olja, en specialitet i mellanöstern och är en självklarhet på mezebordet
Jag gjorde en sorts rakhat (ostrullar), falafel (kikärtsbiffar), tabbouli (persiljesallad), foul (spiskummindoftande bönröra) och labneh (yoghurtsås med mynta)
Här serverad med tabbouleh, vinbladsdolmar, hoummus, labneh (myntayoghurt), lammfärsbullar & sallad. Minns första gången jag var i Turkiet 1991 och blev serverad en köttgryta som var SÅ god
Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
Labneh Bel Toum. Relaterat Labneh Bel Toum. I lördags kväll gjorde vi ”typ” Libanesisk mat till middag. Jag hade köpt färdiga kebabspett på ICA som jag stekte
Hacka de torkade frukterna, blanda med puck labneh och mango chutney. 200 g Puck® Labneh. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel kyckling, ca 1,3 kg 10 steklökar 1 dl torkade aprikoser 1 dl katrinplommon ½ dl torkade tranbär 200 g Puck® Labneh ½ dl mango chutney 1 msk riven färsk ingefära 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1½ msk soja salt och peppar
Vad man väljer att äta till är valfritt, vi körde på ugnsstekta rotfrukter, potatis och lök, en grönsallad på allehanda nyttigheter som vi dessutom toppade med Labneh och det passade fint
Jag tyckte dock att den var för rinnig och gjorde därför labneh, tjock yoghurt av den istället. Idag har jag blivit inspirerad av Österrikets sätt att äta pannkaka på
Vi äter ju numera Labneh på kors och tvärs, högt och lågt, till höger och vänster här i det Mårtenssonska köket, ja ni vet dom där yoghurtbollarna som vi skrivit tidigare om här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.