Se fler bilder på när Susanne gör hasselnötskrämen i hennes blogg. Rosta nötterna gyllene i ugnen på 200 grader, det brukar ta 10-12 minuter. 10-12 minuter
Så här gör du. (Spara gärna vasslen och gör ricotta, se nästa sida. Men om du köper utspädd löpe, t ex från apoteket, fråga om du är osäker, så kan det behövas upp till en matsked, ca 15 ml, enligt TV4
Det ska dela sig och bli grynigt, tillsätt mer vinäger om det inte händer något. TipsDet behöver inte vara komjölk – experimentera gärna med att använda getmjölk eller fårmjölk
Örter efter smak- jag hade persilja. Gör samma sak med valnötterna och chilin. 1 knivsudd vitlök- ta inte för mycket. Låt stå så i minst 10-12 timmar. 1 knivsudd vitlök- ta inte för mycket
Kvalitén på mandelmjöl kan göra att det tar mer eller mindre tid för mjölet att bli till smör. Häll över i en tätförsluten glasburk och förvara i rumstemperatur i 1-2 veckor eller i kyl under längre tid (i flera månader)
Att blanda egen glutenfri mjölmix på naturligt glutenfria mjöler är både enkelt och roligt. Receptet på den här mjölmixen kommer från boken "Gott utan gluten" och kan användas till söta bakverk och bröd