Köp inte färdigt - gör eget

Köp inte färdigt - gör eget

Glutenfri mjölmix

Glutenfri mjölmix

Blanda alla ingredienser. Förvara torrt och svalt. 7 dl rismjöl. 5 dl bovetemjöl
Hemmagjort jordnötssmör

Hemmagjort jordnötssmör

Att göra jordnötssmör själv är både roligare och godare att göra och äta än det man köper, älskar det fortfarande dock
Nötssmör

Nötssmör

Det går också att använda rostade hasselnötter, choklad och mandel eller fröer för att göra smör. Mixa samtliga ingredienser till önskad konsistens
Nötcrème (hasselnötskräm)

Nötcrème (hasselnötskräm)

Se fler bilder på när Susanne gör hasselnötskrämen i hennes blogg. Rosta nötterna gyllene i ugnen på 200 grader, det brukar ta 10-12 minuter. 10-12 minuter
Glutenfri mjölmix

Glutenfri mjölmix

Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort egen mjölmix. Jag hittade ett recept i en Ica Buffé tidning och nu var allt inhandlat
Kokossmör – enkelt och gott

Kokossmör – enkelt och gott

Jag har provat att göra kokossmör på billigare varianter av kokosflingor men dessa är märkbart mycket torrare och släpper inte ifrån sig olja
Så gör du din egen halloumi (fjälloumi)  som Mandelmanns

Så gör du din egen halloumi (fjälloumi) som Mandelmanns

Så här gör du. (Spara gärna vasslen och gör ricotta, se nästa sida. Men om du köper utspädd löpe, t ex från apoteket, fråga om du är osäker, så kan det behövas upp till en matsked, ca 15 ml, enligt TV4
Ricotta gör egen

Ricotta gör egen

Det ska dela sig och bli grynigt, tillsätt mer vinäger om det inte händer något. TipsDet behöver inte vara komjölk – experimentera gärna med att använda getmjölk eller fårmjölk
Lättgjord färskost

Lättgjord färskost

Örter efter smak- jag hade persilja. Gör samma sak med valnötterna och chilin. 1 knivsudd vitlök- ta inte för mycket. Låt stå så i minst 10-12 timmar. 1 knivsudd vitlök- ta inte för mycket
Mandelsmör på mandelmjöl – gör ditt eget!

Mandelsmör på mandelmjöl – gör ditt eget!

Kvalitén på mandelmjöl kan göra att det tar mer eller mindre tid för mjölet att bli till smör. Häll över i en tätförsluten glasburk och förvara i rumstemperatur i 1-2 veckor eller i kyl under längre tid (i flera månader)
Hur du gör din egen vassle

Hur du gör din egen vassle

Om använder hemmagjord yoghurt eller kefir kommer du få ut en större mängd vassle än om du använder färdig yoghurt som du köpt i affären
Hemmagjord chokladkräm typ nutella

Hemmagjord chokladkräm typ nutella

Vill du inte blötlägga så kan du bara rosta solrosfrön i en torr panna men var försiktig så de inte bränns
Hemgjord yoghurt

Hemgjord yoghurt

Använd 2 dl av yoghurten för att göra en ny sats. 1. Blanda helmjölk och naturell yoghurt i en form. Baka i ugn på 45 grader över natten
Glutenfri mjölmix

Glutenfri mjölmix

Att blanda egen glutenfri mjölmix på naturligt glutenfria mjöler är både enkelt och roligt. Receptet på den här mjölmixen kommer från boken "Gott utan gluten" och kan användas till söta bakverk och bröd