Såser

Såser

Eriks såser – Hot or not

Eriks såser – Hot or not

Servera gärna såserna tillsammans med Eriks Fakir-sparris . HotMixa allt i en mixer och häll upp i en klämflaska eller i en fin serveringsskål
Timatim – Etiopisk tomatsallad

Timatim – Etiopisk tomatsallad

1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och ställ åt sidan. 2. Hacka tomat, lök och jalapeno i tärningar
Grundrecept på tomatsås

Grundrecept på tomatsås

1 vitlök 0,5 dl extra virgin olivolja 4 förp hela konserverade tomater (helst San Marzano) 0,5 kruka basilika salt
Hasselnötskräm

Hasselnötskräm

100 g Hasselnötter. 50 g Florsocker. 100 g Mörk choklad
Kall oregano- och honungssås

Kall oregano- och honungssås

Foto. Karin / Bevemyrs blogg. Den vackraste maj i mannaminne lockar till stugliv och utomhusmat. Efter dagar fyllda med bad och brygglek dukar vi upp till fest på verandan
Crème fraiche sås till fisk

Crème fraiche sås till fisk

4 dl crème fraiche naturell. 35 gram fryst dill, 1 pkt. 1 msk citronsaft. 1 krm svartpeppar. 1 krm salt
En vit sås att variera

En vit sås att variera

1,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk ev 1 msk flytande matfett 0,5 tsk salt vitpeppar. Sätt smak med. 0,5 dl dill, klippt (eller persilja) 1,5 msk färsk pepparrot, riven 1 tsk dragon och 1 msk fransk senap 1 dl ost, riven, (17 % fett) (låt den smälta i såsen utan att koka) skalade räkor och finskuren dill 1,5 msk curry
Vaniljsås -utan ägg

Vaniljsås -utan ägg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl lättmjölk 2 tsk maizenamjöl 2 tsk sötningsmedel 1 tsk vaniljsocker 1 odefinierad hushållsfärg , gul (valfritt) Köp receptet