Såser

Såser

Crema di melanzane veloce

Crema di melanzane veloce

600 g di melanzane. 11 spicchio d'aglio. 11 cucchiaio d'olio extravergine d'oliva. 1basilico. 1sale. 1pepeLavate le melanzane e tagliatele a cubetti piccoli piccoli, di circa mezzo cm per lato
Kanelkokta lingon

Kanelkokta lingon

1. Lägg kanelen på botten. Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull och låt svalna av
Bagna cauda  /  En varm, kryddig dipp

Bagna cauda / En varm, kryddig dipp

Skala vitlöken. Mosa vitlök och sardeller till en puré i en mortel. Fräs purén sakta i olivolja i en kastrull utan att den tar färg
Ärtröra med rödlök och citron

Ärtröra med rödlök och citron

Blötlägg de gula ärtorna i minst 12 timmar. Koka ärtorna i rikligt med saltat vatten i ca 30 min. Skala och grovhacka rödlöken
Morot och tahiniröra

Morot och tahiniröra

Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötterna i stavar. Lägg på en plåt och rosta i ugnen tills de mjuknat, ca 20 min
Kantarellsmör

Kantarellsmör

kantareller. 1smör. 1färsk timjan. 1citronsaft. 1salt1. Rensa och hacka kantarellerna. Låt svampen vattna ur i en varm stekpanna
Grundrecept redningar

Grundrecept redningar

Smör eller margarin. 1Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete. 1Vätska
Romsås med dill och rödlök

Romsås med dill och rödlök

1/2 rödlök. 10g färsk dill. 1 dl majonnäs. 2,5 dl crème fraiche. 1 nypa vitlökspulver. 75g röd caviar. svartpepparFinhacka rödlöken
Råkräm

Råkräm

2 äggulor. 12 msk strösocker. 11 msk vaniljsocker. 12 dl kall vispgräddeLägg äggulor, socker och vaniljsocker i en skål
Cashew- och avokadospread

Cashew- och avokadospread

Blöt cashewnötterna i vatten, minst 30 minuter men gärna över natten. Ta bort kärnan ur avokadon och gröp ur innehållet