Såser

Såser

Markus Aujalays vitvinssås

Markus Aujalays vitvinssås

2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
Räkfond av skal

Räkfond av skal

400 gram räkor med skal eller 200 gram räkskal med huvud och ev. rom. 16 dl vatten. 11 msk olivolja. 11/2 morot
Yoghurt- och limesås

Yoghurt- och limesås

1 limefrukt 1 klyfta vitlök 2-3 kvistar färsk mynta (eller 1 msk torkad mynta) 1 röd chilifrukt 4 dl turkisk yoghurt salt peppar
Dippsås med sweet chili

Dippsås med sweet chili

Blanda crème fraiche, majonnäs, sweet chili-sås, salt och peppar i en skål. Hit kan du förbereda och ha i kylen
Avokadosalsa

Avokadosalsa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st avokado , mogna 1 st lime , saften 0,5 st rödlök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 1 st tomat(er) 2 msk koriander , färsk 1 chiliflakes 0 st salt 0 st peppar Köp receptet