Såser

Såser

Majonnäs

Majonnäs

Att göra egen majonnäs är ganska enkelt och det blir väldigt gott också. Smaksätt din majonnäs eller behålla den neutral
Vindruvssås

Vindruvssås

Skålla vindruvor (doppas i hett vatten). Dra av skalen. Sila ner sky (från stek e. d. ) i kastrull. Tillsätt vatten och vispa ner mjöl
Kall sås till panerad fisk

Kall sås till panerad fisk

Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn. Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås
hummus

hummus

2 burkar kikärtor (á ca 400g). 1 vitlöksklyfta. 2-3 msk olivolja. 0,5-1 dl vatten. 1 msk citronsaft. 1 msk malen spiskummin
Äggsås, grundrecept

Äggsås, grundrecept

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick
Svart bönhummus

Svart bönhummus

Kör allt i en matberedare till en slät hummus. Smaksätt med kryddorna. 8 dl färdigkokta svarta bönor [3 dl torra]
Dragonsås

Dragonsås

50 gram smör. 12 msk vetemjöl. 11 dl mjölk. 12 dl grädde. 11 dl crème fraiche (eller mer grädde). 12 msk citronsaft
Falsk Chilibearnaise

Falsk Chilibearnaise

3 dl creme fraiche (valfri fetthalt). 11 st grönsaksbuljongstärning

Hamburgerdressing med gräddfil

Rör ihop alla ingredienser. 3 dl Arla® gräddfil. 2 msk chilisås av ketchuptyp. 2 msk majonnäs. 1 msk sötstark senap
Myntadipp

Myntadipp

Blanda allt i en skål, servera till grillat. 2 msk grovt riven syltad ingefära. 2 dl Arla Köket® matyoghurt
Béarnaisesås på talg i Thermomix

Béarnaisesås på talg i Thermomix

Som det det framgått tidigare har jag och béarnaise aldrig riktigt gått ihop. Tekniskt. Jag älskar visst en hemslagen béarnaise, men har tyckt att det är för krångligt