Såser

Såser

Örthollandaise

Örthollandaise

Den hemgjorda hollandaisen får här smak av färska örter. Denna sås passar utmärkt att servera till grönsaker, kött, fisk, kyckling eller till pocherade ägg, som en eggs benedict med örter
Stekt spenat med ingefära

Stekt spenat med ingefära

Ingredienser Portioner. 6-8 3 skivade vitlöksklyftor 1 msk hackad ingefära 500 g färsk bladspenat 1 msk vatten 1 msk rapsolja 1 msk sesamolja 2 krm salt ev 1 msk mortlade sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

Ingredienser Portioner. ca 4 dl 1 rumsvarm äggula 1 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt 3 dl neutral matolja 1/2 dl vatten 2 dl finriven Västerbottensost 1 dl finriven pepparrot 1 tsk ättiksprit (12%) 1/2 dl finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan
Godaste Pepparsåsen

Godaste Pepparsåsen

Ingredienser. 2 st schalottenlökar. 1,5 msk peppar *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda
Sambal Oelek & Sambal Badjak

Sambal Oelek & Sambal Badjak

Sambal är en sås som äts på flera platser i Sydostasien, ursprungligen från Indonesien, där det finns hundratals olika varianter

Sambal Oelek

Kör i matberedaren, mixa först var och en för sig, och avsluta med att köra alla ingredienser tillsammans

Tomatsås, LCHF

Cirka 2-3 g kolhydrater per 100 gram. Ingredienser. 500 g krossade tomater. 2 msk olivolja. vitlökspulver efter smak, eller 2 pressade vitlöksklyftor
Världens godaste aioli

Världens godaste aioli

Världens godaste aioli gjordes igår efter recept härifrån. Den blev precis som en bra aioli ska vara - fluffig majonnäs med smak av vitlök och lite hetta från chili
Gubbröra

Gubbröra

Varje år försöker jag göra nåt nytt till julbordet och sist blev det den här gubbröran, som jag serverade i portionsglas (lånade av mina föräldrar, som i sin tur fått dem i arv efter farmor)
Krämig linssås till pasta

Krämig linssås till pasta

De senaste dagarna har jag haft ganska mycket att göra så jag har inte haft tid att laga allt för avancerad mat, utan det har fått bli relativt enkla maträtter som hamnat på matbordet
En god champinjonsås med harissa

En god champinjonsås med harissa

Harissa är en slags chilipasta (finns också som torr krydda) som används främst i maträtter som har sitt ursprung i Nordafrika och Mellanöstern
Kall sås med vitlök och dijon

Kall sås med vitlök och dijon

Som de flesta andra kalla såserna är den enkel och snabb att röra ihop. Dijonsenap och vitlök är en god kombo tycker jag