Såser

Såser

Wokade nudlar och grönsaker

Wokade nudlar och grönsaker

1. Koka nudlarna enligt anvisningarna. Spola dem i kallt vatten och droppa lite sesamolja över för att de inte ska klibba ihop
Wok med fläskkött

Wok med fläskkött

400 gram fläskkött som skinkstek, kotlett eller fläskfilé. 14 msk vitvinsvinäger. 11 äggvita. 12 msk maizena
Wokade grönsaker med woksås

Wokade grönsaker med woksås

100 g broccoli 100 g blomkål 150 g minimajs 0,5 röd paprika 0,5 gul paprika 0,5 rödlök 10 champinjoner olja, att woka i
Egen woksås utan socker!!!

Egen woksås utan socker!!!

Har länge sökt efter en woksås utan raffinerat socker, gluten , glutamat, E-nummer och massa annan skit… Tyvärr omöjligt, så här kommer ett eget recept
Kall bearnaisesås

Kall bearnaisesås

Gör såhär. Hacka löken fint, hacka persiljan. Blanda sedan samman alla ingredienser och låt såsen stå i kylen några timmar innan servering
Kall béarnaisesås med crème fraiche

Kall béarnaisesås med crème fraiche

2 dl crème fraiche 0,5 dl majonnäs 0,75-1 msk vitvinsvinäger 1 tsk torkad dragon 1 tsk lökpulver 1 tsk persillade eller  0,5 dl hackad persilja 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar
Bearnaisesås utan ägg

Bearnaisesås utan ägg

1 schalottenlök, hackad. 11 msk smör. 12 krukor dragon, hackade. 10. 25 dl vitvinsvinäger. 11/2 dl vatten. 12 dl créme fraiche
Frossa i ramslök…

Frossa i ramslök…

Nu är det snart tid för ramslök. Du som har ramslök i dina nära omgivningar – vilken lycka. Bara att plocka och frossa
Pesto med ramslök

Pesto med ramslök

3 dl solrosfrön. 13 dl olivolja, mild och kallpressad sort eller ta rapsolja. 1100 gram ramslök. 10,5 dl vatten
Crema di melanzane veloce

Crema di melanzane veloce

600 g di melanzane. 11 spicchio d'aglio. 11 cucchiaio d'olio extravergine d'oliva. 1basilico. 1sale. 1pepeLavate le melanzane e tagliatele a cubetti piccoli piccoli, di circa mezzo cm per lato
Kanelkokta lingon

Kanelkokta lingon

1. Lägg kanelen på botten. Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull och låt svalna av
Bagna cauda  /  En varm, kryddig dipp

Bagna cauda / En varm, kryddig dipp

Skala vitlöken. Mosa vitlök och sardeller till en puré i en mortel. Fräs purén sakta i olivolja i en kastrull utan att den tar färg
Ärtröra med rödlök och citron

Ärtröra med rödlök och citron

Blötlägg de gula ärtorna i minst 12 timmar. Koka ärtorna i rikligt med saltat vatten i ca 30 min. Skala och grovhacka rödlöken
Morot och tahiniröra

Morot och tahiniröra

Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötterna i stavar. Lägg på en plåt och rosta i ugnen tills de mjuknat, ca 20 min