Gjorde köttfärsåsen ännu godare. Nu börjar det blir riktig högtid för de svenska tomaterna, även om mina egna fortfarande varken har blommat eller visat en tillstymmelse till några små runda gröna skönheter
De är väldigt goda och nyttiga som mellanmål eller till frukost om man hellre vill ha dem då. I dag tänkte jag bjuda er på ett recept på par nyttiga kvarg/ kesella pannkakor
Blåbärskakorna ApelsinkakornaDessa smågoda kakor smakade ljuvligt och min ena halva av min smakpanel gillade blåbärskakorna bäst och andra halvan apelsinkakorna bäst
Men goda att äta utan pita. En slags mini-falafel. Vi kan kalla det vegetarisk ölkorv. 3 dl kikärtor, okokta men blötlagda i 2 dar (frys in och plocka fram efter behov)1 dl sesamfrö1 msk sambal olek2 klyftor vitlök1 grönsaks-buljong1 tsk spiskummin5 dl rapsolja till frityrdipsås1,5 dl naturell yoghurt1 msk sesampastalite flytande honunglite saltMixa allt slätt
Blanda färsen med grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Stek en provbiff och kolla kryddningen. Stek dem i en klick smör, ca 3 minuter på varje sida
Skär baconet i småbitar och stek den knaperstekt. Betor och kål, det är två av mina favoriter. Men överkokt blomkål och inlagda rödbetor göra sig ej besvär, det går fetbort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.