Skiva rödlök tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen en timme. Så här gör du 10 minuter Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skriv ut Dela E-post Pinna 4179 1 dl ättika (12%). 2 st rödlökar
Pensla eller vänd dem i oljan och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. 8 lökar, gula och röda. 13 msk oliv- eller rapsolja. 13 tsk farinsocker. 1Skala och dela lökarna på mitten. 1Strö över farinsocker och sätt ini ugnen icirka 20–25 minuter
8 stora kokta potatisar. 12 askar á (200g) matjesill. 12 stora gula lökar. 1smör eller margarin. 1riven ost. 18 stora kokta potatisar 2 askar á (200g) matjesill 2 stora gula lökar 2-3 dl mjölk 2-3 ägg smör eller margarinriven ostSätt ugnen på 225 grader Skala potatisarna om det inte är gjort och skiva dem Skär fileernaibitarSkiva de skalade lökarna tunt Blanda ägg och mjölk Smörj en ugnssäker form Varva potatis, sill och lök Häll äggstanningen över Strö över rikligt med riven ost Sätt ini 225 graders ugnsvärme och grädda ca 35 min eller tillsäggstanningen stelnat
Det här blir en matig paj, dessutom utan ost. Tycker om att göra paj i en springform för ofta blir pajen lite högre och dessutom blir pajdegen välgrädad på sidornavilket jag tycke rär gott
Skär löken i tunna strimlor. Hetta upp olja eller smör i en gjutjärnspanna. Stek löken och rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. Låt sedan stekas långsamt i 10-15 mintill utan att du rör om. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter alltingkaramelliseras långsamt i 10 min. 10-15 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.