Så vad kan väl då passa bättre än ett recept på en smarrig sill/stömmingslåda som vi gjorde för ett tag sedan;Receptet är från ett gammalt tidningsurklipp vi hittat i en gammal kokbok.Roslagslåda 2 port
Vill man göra denenklare och snabbare så fungerar det med pulvermos och färdigskalade räkor också - det blir också gott - men det går inte att jämföra medden andra varianten
Lätt att laga och även gott att värma dagen efter som matlåda. Krydda denmed salt och peppar. Den här gratängen innehåller både potatismos, fisk och sås
I går förenade jag nytta med nöje och tog enlångpromenad till Limhamns Fiskrökeri. Det  var ju tisdag och många fiskdiskar var fyllda med nyfångad fisk
Elsa hade fått fiskpinnar på förskolan en dag och tydligen gillat det jättemycket, så då tänkte jag att det kan ju vara värt att göra ett försök medäven hemma
Det här är en irakisk klassiker och lite lyxigare med laxfiléer än som i originalreceptet där man ofta delar mindre fiskar i halvor och friterar dem med både skinn och ben kvar
Har till och med lyckats dra på mig en "kvinnlig bonnabränna" (linne istället för t-shirt). Vi gick på Fiskemuseet och kollade in allt som har med gamla fiskebåtar, u-båtar, fiskar och fåglar att göra
Måhända märks det en aning att vi är ganska så betuttade i den där osten från Västerbotten och vårt förhållande med fisk är absolut ingen hemlighet, så när vi för samman de båda kan ni ju tänka er hur det slutar
Krydda fiskenmed salt och peppar. Lägg filéerna mot koppens insida. Skala sparrisenmed potatisskalare. Ställ sparrisen mitt i koppen och lägg sparrisslantarna runt om
Ärtorna och sockerärtorna kokade jag, hällde av vattnet och la i en stor klick med smör. Panerad rödspätta, dillsås och kokta ärtor/sockerärtor med smör samt citron
Vi blev nöjda med våra gemensamma prestationer, och vi fick fin respons på kycklinglevermoussen (som både jag och sonen vid det här laget kan såväl rabbla ingredienslistan till som laga i sömnen)
Be fiskmästaren tömma buken på fisken och sen är det bara att fylla denmed örter (jag använde dill och basilika), citronklyftor, lite purjolök, salt, peppar och olivolja (och en klick smör)
samt en svart trumpetsvampsås kryddad med. på en bädd av grillad svartrot och morot. Hälleflundran slutade inte att förbluffa alla dessa fiskare och i och med det föddes också det vidunderliga historierna om denna fisk
Vi har därmed kommit en bra bit på vägen. Vår insats och hemliga syskonklubben har gett resultat. Att med god kosthållning och naturlig näringsrik mat kunna påverka och förändra sin kropp och en sjukdom är fantastiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.