Halvera stora tomater och snitta små och strö ut på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper på. Strö över oregano på de rostade grönsakerna och tillsätt sedan de i kastrullen
Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll upp kikärtorna på plåt och se till att de ligger utströdda och inte på varandra
Här med ett glas rosé, rostademed chilipulver och lite flingsalt på. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
Gör egen aioli, snabbt och enkelt med stavmixer eller elvisp. Vispa ihop äggula, citronsaft och senap och tillsätt olja droppvis i början medan du vispar kraftigt
Känner man sig kall och frusen så smakar det gott med en värmande soppa. Just nu finns det fortfarande svenska tomater att köpa till bra pris så varför inte koka en tomatsoppa till middag
Ingredienser Portioner. 6 2 burkar kikärter (à 400 g) 4 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 2 tsk paprikapulver 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Torka dem torra med hushållspapper. Blanda med majsstärkelsen, curry och chilipeppar. Stek kikärterna på hög värme i rikligt med olja 3-5 minuter, tills de får lite färg och är knapriga
Klipp ner salvian, smaka av med salt och peppar och häll upp den heta soppan i en termos. Smula sönder fetaosten i grova bitar och strö ut i en ugnsform
1 kg kvisttomat (romantica el mindre plommontomater) 0,5 vitlök 1-2 rödlökar 2 msk olivolja 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1-2 dl vispgrädde salt peppar
Torsken har jag bara smörstekt och majonäsen är blandad med rivet skal från citron och hackad dill. Ett fruktigt vin med ungdomlig blommig smak, med liten sötma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.