1150 gr
margarin 3 dl vetemjöl 2 msk creme fraiche Fyllning ca 500 gr räkor 1 tub räkost 1 påse holladaisås Jägarmix eller pepparmix Lite dillBlanda ihop pajdegen och ställ i kylen medans du skalar räkorna. Tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädda ca 10 min i 225 grader. Vispa ihop pulersåsen och häll i räkosten. Fyll pajformen med räkor och krydda efter smak med peppar/jägarmixen - häll över såsen. Strö till sist lite finklippt dill över som garnering, grädda 15-20 min i 225 grader.Pajen ska få lite lagom med färg.
Åh vad jag avskyr det där med matlagning de dagar man inte är på topp. Fantasin tryter, tiden går först väldigt långsamt och sen säger det bara tjoff åsså har massa tid bara runnit iväg
Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
Pajdeg. Mixa ihop mjöl och smöret skuret i bitar i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt vattnet medan maskinen blandar och mixa ihop till det formas en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.