Kycklingpaj – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl fullkorn

  • 175 g smör

  • 1125 g kesella, 10 %

  • 13 stjälkar selleri

  • 11 röd paprika

  • 11 gul paprika

  • 11 grillad kyckling

  • 12 msk smör

  • 12 dl crème fraiche smaksatt med fetaost och soltorkade tomater (finns färdig)

  • 12 msk hackad persilja eller basilika

  • 11/2 tsk salt

  • 11 krm nymald svartpeppar

  • 1125 g blandad grönsallad

  • 11 ask små plommontomater
Sätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Lägg mjöl och smör i mat­beredarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll.

  • 1 Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.

  • 1 Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.

  • 1 Skär selleristjälkarna i skivor. Dela och kärna ur paprikorna i stora tärningar, cirka 2 x 2 centimeter. Bena ur kycklingen och skär köttet i tärningar.

  • 1 Fräs selleri, paprika och kyckling i smör i en stekpanna, cirka 5 minuter. Fyll det förgräddade pajskalet med blandningen.

  • 1 Vispa samman ägg och crème fraiche, persilja, salt och peppar i en skål och häll över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, 225 grader, 25-30 minuter.

  • 1 Dekorera med sköljda ärtskott. Servera med blandad grönsallad och små plommon­tomater.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.