12 dl
crème fraiche smaksatt med fetaost och soltorkade tomater (finns färdig)
12 msk
hackad persilja eller basilika
11/2 tsk
salt
11 krm
nymald svartpeppar
1125 g
blandad grönsallad
11 ask
små plommontomater Sätt ugnen på 225 grader.
1 Lägg
mjöl och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll.
1 Tryck
ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.
1 Nagga
pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
1 Skär
selleristjälkarna i skivor. Dela och kärna ur paprikorna i stora tärningar, cirka 2 x 2 centimeter. Bena ur kycklingen och skär köttet i tärningar.
1 Fräs
selleri, paprika och kyckling i smör i en stekpanna, cirka 5 minuter. Fyll det förgräddade pajskalet med blandningen.
1 Vispa
samman ägg och crème fraiche, persilja, salt och peppar i en skål och häll över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, 225 grader, 25-30 minuter.
1 Dekorera
med sköljda ärtskott. Servera med blandad grönsallad och små plommontomater.
Vi är helt övertygade om att ni kan hitta recept på fastlagsbullar hos några av landets andra matbloggare, om ni är sugna på det, så ni lär inte stå utan semlor om ni vill baka det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.