Tärna potatis och korv i ungefär lika stora bitar och koka potatisen halvmjuk i egen kastrull. Bryn korven lätt i en gryta tillsammans med den skivade purjolöken
Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet
Ingredienser Portioner. 6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Somliga maträtter tröttnar vi aldrig på även om vi lagat dom flera många gånger ända sedan vi slog våra grytor ihop, inte för att dom är många men några recept ligger oss varmare om hjärtat än andra
Rättikagratäng kan du laga och lura nästan vem som helst att dom faktiskt äter potatisgratäng. Här finns det flera olika versioner av recept (såg det första gången hos LessCarbs), här är dock mitt sätt