1 Pajdeg
3 dl mjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 50 g margarin 1dl mjölk (sist) Fyllning 1 600 g färs 1 stor gul hackad lök 1 påse Taco kryddmix 1dl vatten 1-2 tsk Sambal olek 3 pressade vitlöksklyftor Fyllning 2 2 tomater, hackade (stora) 3 dl créme fraiche 1 dl majonnäs 2 krm svartpeppar 1 ½ - 2 dl riven ost 5 -10 skivade JalapenosGör degen och tryck ut i en form. Nagga den med en gaffel. Grädda ca 10minuter i ugnen 225grader Gör fyllning 1 & 2. Slå fyllning 1 i pajformen när den är för gräddad. Bred över fyllning 2 och gratinera ca 10-15 minuter 250 grader (ska ha fin färg) Servera med sallad.
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
Tryck ut i pajformen. 1Pajdeg. 1200-300 g räkor 125 g vitlöksost 2 dl ost 2 ägg 1 burk crème fraiche, 2 dl 1-2 msk dill Pajdeg 2 3/4 dl vetemjöl 1 krm salt 90g smör ½ dl vattenKör i hop degen i matberedaren. Grädda 15min i 175 grader Häll sedan i räkorna i pajskalet
En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den. Pajdeg. Garnera pajen och servera den med gott bröd och en sallad
Ni kanske ska ha gäster över och då är det perfekt att bjuda på denna supersmarriga tacopaj. Här kommer ett tips till fredagens fredagsmys (då typ alla svenskar äter någon form av tacos)
Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, tillsätt purjon och slå i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten och låt vila i kyl ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.