26 Jan. 18. 19. Twitter. Facebook. Köttfärspaj och måndagsbio. 0kommentarer. Hejdär och välkommen måndag. Veckans första middag är uppäten, satt som en smäck
Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Pajdegen i den här ost- och skinkpajen gjorde jag med kvarg och olja istället för smör. 1 dl kvarg. 3 dl mjölk/kvarg/gräddfil. 1 dl kvarg. 3 dl mjölk/kvarg/gräddfil
Strimla picnicbogen och stek den i en wok. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
Dagens middag blev efter önskemål från min man en pastasås med kabanoss-korv. Jag brukar göra något liknande och det brukar bli en väldigt god sås som tar smak av den kryddiga korven
Jag skulle ha tillagat. lax med quinoa och dillcitronfraiché (enligt Linas matkasse), men barnen är inte så förtjusta i quinoa, så det blev en annan variant på laxen med potatis i stället
Receptet på dagens middag fick jag inspiration till från min goda vän Magda. För ett tag sedan var vi och hälsade på henne, och bjöds då på en smarrig paj med fetaost, soltorkade tomater, oliver och pinjenötter till lunch
Sötpotatis i klyftor och vanlig i halvor bakade i ugnen och smaksatta med salt och chiliflakes, baconlindad kycklingfilé brynt i smör och rapsolja och sedan färdigstekt i ugnen och till detta sås på avokado, turkisk yoghurt, citronsaft, sambal oelek och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.