Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord medkycklingfilé istället. Smaksätt med dill och ättika. Sila av buljongen, spara kokvattnet och kycklingen
4 600 g kycklinglårfilé 400 g morötter 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl vatten 1/2 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 tsk salt 1 dl finskuren dill 150 g strimlade salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ställ kallt. Häll upp oljan i en liten kanna. Mixa ägg, vinäger, senap, salt och peppar i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle under tiden maskinen är igång, kör tills det blir en tjock majonnäs
Servera kycklingenmed kokt potatis och kokta morötter. Här har jag i stället använt en färsk kyckling och lagt de kokta kycklingdelarna i den sötsura dillsåsen
Till kvällens middag bestående av baconlindad kyckling och råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Misomarinerad kycklingfilé. Jag får ju dock motvilligt erkänna att jag fullkomligt misslyckats med förra årets nyårslöfte, nämligen att skriva veckomenyer
Koka upp kycklingenmed salt, ingefäran, sichuanpepparkornen och vårlöken. Sätt den strimlade kycklingen, de kalla nudlarna och den strimlade gurkan i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.