Dagarna är helt huller om buller med valp i huset. Ett gott recept ska jag bjuda på dock, en mycket god gryta med kyckling och härliga smaker av husmanskost
Klappa inhelakycklingen med det sista smöret och lägg den i en ugnsfast form. Krydda kycklingen runt om med rikligt med salt och peppar och gör två snitt längs låren så att de blirfärdigtillagade snabbare
olja tillstekning. ev färsk chili och gröna oliver. 4 kycklingklubbor. 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk). 4 klyftor vitlök. 2 citroner. 2 msk äppelcidervinäger. 2 tsk chili- eller paprikapulver. 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också). 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja tillstekning ev färsk chili och gröna oliver
Gnidin detta runt helakycklingen men också in under skinnet. Rosta alla hela kryddor (spiskummin, koriander, gula senapsfrön, svartpeppar, kanel, kardemumma från gröna kapslar och bockhornsköver) i en torr panna tills det börjar knäppa i dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.