11 dl
hönsbuljong1 Börja med att blanda samman allt till marinaden i en stor bunke och lägg i kycklingbitarna. Hetta upp en wok eller stor stekpanna. Häll i oljan och fräs vitlök, gul lök, chili och ingefära snabbt under omrörning. Tillsätt kycklingbitarna och fräs dem under omrörning ett par minuter. Rör i sherry, lök och sås. Koka upp tills såsen tjocknar. Blanda i jordnötterna.
Kungpaokyckling är en av dessa rätter som nästan alla ätit (Ibland utan att ens vetat om det. I istret eller oljan stek på kyckling på medelvärme tills den börjar bli "vit"
Tärna eller strimla kycklingen. Det är svårt att ställa rätterna mot varandra, men jag vill minnas att min favorit ändå var KungPao Chicken samt Flavoured pork
Blanda inte runt för ofta, kycklingen ska få lite färg. Skär kycklingen i små kuber, ca 1*1 cm. Tillsätt en fjärdedel av kycklingbitarna, stek i ca 1 minut. Tillsätt 1 tsk olja till, upprepa med kryddor och kyckling i omgångar till allt är stekt. 350 gram kycklingfilé(er) , gärna färska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.