Kyckling kung pao
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé skuren i ca 1 cm stora kuber
  • 12 msk matolja, t ex rapsolja
  • 13 finhackade vitlöksklyftor
  • 12 finhackade röda chili
  • 11 tsk skalad och tunt skivad ingefära
  • 11 msk torr sherry
  • 11 dl strimlad salladslökar eller purjolök
  • 11 dl rostade jordnötter
  • 11 finhackad gul lök
  • 11 krm salt
  • 11 msk soja
  • 12 tsk majsena
  • 12 msk söt chilisås
  • 12 tsk vitvinsvinäger
  • 11 dl hönsbuljong1 Börja med att blanda samman allt till marinaden i en stor bunke och lägg i kycklingbitarna. Hetta upp en wok eller stor stekpanna. Häll i oljan och fräs vitlök, gul lök, chili och ingefära snabbt under omrörning. Tillsätt kycklingbitarna och fräs dem under omrörning ett par minuter. Rör i sherry, lök och sås. Koka upp tills såsen tjocknar. Blanda i jordnötterna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.