Kung Pao (Gong Bao)
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 port jasminris
  • 350 gram kycklingfilé(er) , gärna färska
  • 1 knippa(en) salladslök(ar) , eller en purjolök
  • 100 gram jordnötter , färska eller vanliga salta
  • 4 cm färsk ingefära , på ett ungefär
  • 3 st vitlöksklyftor , eller fler beroende på preferens
  • 2 st röda chilifrukter , anpassa mängd efter preferens
  • 1 msk äggvita
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk ljus soja
  • 3 tsk Shaoxing (risvin) , eller halvtorr sherry (tex Amontillado)
  • 1 tsk maizena
  • 1 msk mörk soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 3 tsk kinesisk pepparsås , eller sambal oelek
  • 2 tsk risvinäger , eller vitvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk maizena
  • 6 msk vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.