Kung Pao Chicken – from Stockholm to Beijing by boat
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 mil hade vi nått vår destination. Nu skulle det bli släktkalas. Gammelmormor Else skulle firas på sin 90-åriga födelsedag. Vi landade i Vexala och hade den äran att få bo hos Sofias kusin Urban och hans fru Chen. I deras nybyggda hus fanns det gott med plats och vi gjorde oss hemma i ett eget rum högst upp i huset med utsikt över omkringliggande nejd. Gårdsplanen utanför var stor nog för ett residens. Jag föreslog till och med att de skulle anlägga en plantering med en fontän i mitten av gårdsplan. Det vore kul liksom, så där lite som en minirondell som man måste köra runt innan man stannar till framför den breda trappan som leder upp mot huset. Urban, med allt sitt lugn, breda dialekt och utan tillstymmelse till stockholmskt mindervärdeskomplex svarade något i stil med: -Jo. Nou kan man väl… Han tog en klunk öl till.
  • 250 g kycklingbröst
  • 2 st röd och grön chili
  • 50 g rostade jordnötter
  • 1/3 purjolök
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 klyfta hackad vitlök
  • 1 tsk sichuanpeppar malen
  • 2 tsk torkad röd chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitt vin
  • 2 tsk maizena ljus
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 tsk sojasås
  • 2 tsk socker
  • 1 matsked sesamolja
  • 2 msk vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.