50 mil
hade vi nått vår destination. Nu skulle det bli släktkalas. Gammelmormor Else skulle firas på sin 90-åriga födelsedag. Vi landade i Vexala och hade den äran att få bo hos Sofias kusin Urban och hans fru Chen. I deras nybyggda hus fanns det gott med plats och vi gjorde oss hemma i ett eget rum högst upp i huset med utsikt över omkringliggande nejd. Gårdsplanen utanför var stor nog för ett residens. Jag föreslog till och med att de skulle anlägga en plantering med en fontän i mitten av gårdsplan. Det vore kul liksom, så där lite som en minirondell som man måste köra runt innan man stannar till framför den breda trappan som leder upp mot huset. Urban, med allt sitt lugn, breda dialekt och utan tillstymmelse till stockholmskt mindervärdeskomplex svarade något i stil med: -Jo. Nou kan man väl… Han tog en klunk öl till.
Hetta upp en wok eller stor stekpanna på högsta värmen till den ryker. 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade. 1 stor morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar. 600 g kycklinglårfilé, skuren i 2 x 2 cm bitar 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade 1 msk ingefära, skalad och finhackad 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar) 1,5 tsk chiliflakes 1 broccolistam (utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 1 stor morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 6 salladslökar, skuren i ca 2 x 2 bitar 1,5 dl jordnötter neutral rapsolja, att steka i
Hetta upp en wok eller stor stekpanna på högsa värme tills den ryker. 2016 har inneburit en stor del av detta då jag gick igenom en stor operation i början av året och det har underlättat mycket för mig och min kropp. Sichuan ChickenKungPao4 port600 g kycklinglårfilé3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade1 msk finhackad ingefära1 tsk sichuanpeppar, mortlad1½ tsk chiliflakes1 broccolistam1 stor morot6 salladslökar1½ dl jordnötterrapsolja till stekningMarinad. Skär kycklingen i 2*2 centimeters stora bitar. Skala och skär grönsakerna i 2*2 centimeters stora bitar
Skär paprikorna i lagom stora bitar. Hetta upp en stor stekpanna eller wok. 5-6 st klyftor vitlök finhackade. 2 st stora morötter. 5-6 st klyftor vitlök finhackade. 2 st stora morötter
Remove from heat, mix in the peanuts, sesame oil and green onions and enjoy over rice or noodles. Add the mixture of the broth, light soy sauce, dark soy sauce, vinegar, sugar and cornstarch, bring to a boil and simmer until it thickens a bit, about a minute
1 pound boneless, skinless, chicken breasts or thighs, cut into 1-inch cubes. 8 to 10 dried red chilies. 2 tablespoons peanut or vegetable oil8 to 10 dried red chilies3 scallions, white and green parts separated, thinly sliced2 garlic cloves, minced1 teaspoon minced or grated fresh ginger1/4 cup unsalted dry-roasted peanuts
Hetta upp en wok eller stor stekpanna. 600 g kycklingfilé skuren i ca 1 cm stora kuber. 12 msk matolja, t ex rapsolja. 13 finhackade vitlöksklyftor. 11 msk torr sherry. 11 dl hönsbuljong1 Börja med att blanda samman allt till marinaden i en stor bunke och lägg i kycklingbitarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.