Wokad kyckling med jordnötter och chili - Kung Pao Kyckling (宫保鸡丁)
Tabehodai hos Kai
Tabehodai hos Kai
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • Kyckling
  • 400 gr kycklingfilé eller lårfilé, personligen föredrar jag lårfilé för smaken. Men filé är lättare att skära..
  • 2 dl rostade jordnötter
  • 2 cm bitar
  • 8-10 torkade röda chilis. (Eller mer!!) Blötlägg och skiva i ca 2cm bitar.
  • 3-4 msk ister till stekning. (Går lika bra med rapsolja, men ger inte samma autentiska smak..)
  • 1-2 tsk mortlad Sichuanpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3-4 tsk Maizena eller poatismjöl
  • 2-3 msk Kinesiskt matlagningsvin, eller torr Sherry om du inte har vinet
  • 1 tsk Kinesisk soya
  • 2 msk Japansk soya
  • 3-4 cm riven ingefära
  • 3-5 st finhackade vitlöksklyftor
  • 2-3 msk Maizena eller potatismjöl
  • 2 msk risvinäger
  • 3-5 st finhackade vitlöksklyftor
  • 4-5 msk vatten (Till rätt konsistens bara)
  • 1-2 tsk socker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.