Ta upp kycklingen. Fräs curryni en kastrull med smör. Ta bort skinnet och ta loss köttet från benen. Späd med kycklingbuljong och grädde, litei taget, under ständigomrörning
olja tillstekning. ev färsk chili och gröna oliver. 4 kycklingklubbor. 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk). 4 klyftor vitlök. 2 citroner. 2 msk äppelcidervinäger. 2 tsk chili- eller paprikapulver. 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också). 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja tillstekning ev färsk chili och gröna oliver
Börja med att stycka kycklingen. Behåll skinnet på, det ger en god smak. På kycklingskrovet kan du koka en god buljong och rensa ut ytterligarekycklingkött ur det kokta skrovet
Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om ilite olja och smör i en stekpanna. Servera med glasnudelsallad, picklad fänkål med chili och lite soja vid
Dela kycklingenibitar om den inte redan är styckad i delar. Skär förslagsvis av låren och sedan dela bröstet som du sedan kan dela till totalt fyra delar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.