Heat the oil in a large skillet over medium-high heat. Season the salmon filets (or fish if using) on both sides with salt and pepper, and sear in the hot pan, flesh-side down first, for 5 minutes on each side, or until cooked to your liking
Vispa ner beurre manié (smör och mjöl) och koka såsen tills den tjocknar. Låt koka på medeltemperatur i 5 minuter så att pepparroten kokar ur i såsen. Låt sedan såsen sjuda 10 minuter. beurre manié (blanda 3 msk mjöl med 3 msk smält smör – går att ersätta med majsstärkelse om du vill göra en glutenfri sås)
Saffranssås. Koka pasta och tillsätt såsen till pastan. Nu är det dags för julvecka på vår blogg. Under veckan kommer vi ge några tips till julmat, både klassisk och nytänkande sådan
Låt tomaterna svalna något och mixa dem sedan till en sås. Om man vill kan man passera allt genom en sil för en riktigt slät sås – oavsett vilket är smaken otrolig
SåsJag gör en grund som man kan bygga ut och smaksätta lite som man vill. Perfekt att ha med sig i en flaska eller burk så har man sås till både förrätt och varmrätten
Här är mitt recept på sötsur sås, tycker att den blir god. (ev lite sweet chilisås). Om man vill kan man skära upp annanasbitarna och lägga ner i såsen när den är klar och servera med ris och stekt kycklingfilé
Smält smöret till såsen på svag värme utan att det bryns. Blanda äggulor, citronsaft och vatten i en liten rostfri kastrull (aluminium kan missfärga såsen)
Bearnaisesås är en av mina favoritsåser och det passar bra till det mesta i köttväg. Det är en ganska enkel sås att göra själv men där är en del moment så när jag själv gör bearnaisesås brukar jag förenkla den lite
Jag har gjort en vintrig variant på den här såsen tidigare och publicerat på bloggen. Men idag fanns det fina färska små svenska tomater på torget tillbra pris så jag köpte något kilo och så ville jag göra en sås på dem att bjuda mina kära vänner Petter, Åsa och Emil på som är här hos mig över påskhelgen
1. Blanda samtliga färsingredienser. Låt stå och svälla 15 minuter. Rulla en provboll och stek i smör. Korrigera kryddning och konsistens (tillsätt potatismjöl om de är för lösa, grädde eller vatten om de är för hårda)