En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Fläskfilémed gräddsås och champinjoner. Servera med kokt potatisoch sallad. Hacka löken till stora bitar och stek den på medelvärme i smör tills den mjuknat
Skala potatis, morötter och lök. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Börja med grönsakerna. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen
Köttet blev fläskfilé som marinerades i tabasco chipotle (rökigt) och whisky. Med uppgiften att laga mat till två karlar som jobbat hårt med trädäck bestämde jag mig för att kött ochpotatis var en bra utgångspunkt
Platta till skivorna med handen och salta och peppra. Ansa och dela svamparna om de är stora. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över dem i en traktörpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.