Veckans nyttiga matlådor tillagades i köket igår och det blev otroligt gott. Kycklingen som fått marineras och även wokas i marinad blir riktigt saftig och smakrik tillsammans med de krispiga grönsakerna i ratatouillen
Ha i champinjonerna med spad i en gryta, Rör i crème fraichen, tillsätt curry och pasta rossa. Ha i den strimlade purjon, småskurna paprikorna och låt småkoka ett tag
Det här är första receptet jag lagat från Jennie Benjaminssons kokbok "Kalasgott". Ett fräscht grillrecept, och också lite annat än vad jag brukar göra
Glömde publicera inlägget igår, med detta förberedda recept. Det var fullt upp - jobbade sent, köpte cykel på annons, åkte till Elgiganten för att köpa tvättmaskin och sen hem och försöka få i sig nån mat samtidigt som hockeyn hade satt igång på tv
Detta var gott. Marinera köttet i minst en timme (jag marinerade den säkert i 3 timmar), bryn den snabbt runt om i en stekpanna och efterstek den sedan i ugn i cirka 15-20 minuter
Till midsommar gjorde jag denna goda festrätt med marinerad fläskfilé och en grön örtsås. Köttet blev otroligt mört och saftigt och i kombination med örtsåsen blev det bara klockrent
Igår kväll åt vi kryddig fläskfilé med ugnsstekt potatis och avokadokräm (och sallad). Fläskfilén blev en ny version på en gammal favorit som jag har skrivit om tidigare
Bra att fixa innan man börjar med såsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta