På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Det här är bland det godaste som finns och det doftar ljuvligt. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
Runtom på nätet har jag sett folk som gjort grönkålschips till höger och vänster och tillslut kunde jag inte låta bli att testa, när jag hittade färsk grönkål i affären
En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
Jag älskar jul och allt som hör det till. Speciellt maten och baket, så klart. Mycket jag förknippar med jul är också att bjuda hem vänner och familj på mat och annat gott
1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.