½ dl
vitt vin (matlagningsvin går bra om man vill ha utan alkohol)
1 krm
rosmarin
1 krm
dragon
1 krm
oregano
5 soltorkade
tomater, finhackade
½ tärning
fiskbuljong
400 g
tunt skivad sötpotatis
1 fint
hackad rödlök
100 g
bladspenat eller grönkål
150 g
fetaost, smulad
Lägg laxkuberna i en skål, strö på örtsalt och blanda runt.
Låt laxen marinera i örtsaltet under tiden som du fortsätter med gratängen.
Koka ihop grädde, vin, örter, tomater och buljong några minuter och red av till en tjock sås med maizena.
Varva sötpotatisskivor, rökt lax, lök, spenat och den marinerade laxen i en smord ugnsfast form.
Häll på såsen och strö över fetaost.
Grädda gratängen mitt i ugnen på 200 grader ca 30 minuter Ta ut och känn så potatisen är genomkokt, det går lite snabbare än normalt eftersom såsen är varm när du häller den i formen.
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.