Krämig laxgratäng med sötpotatis
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Laxgratäng med sötpotatis
  • 250 g färsk lax i kuber
  • örtsalt
  • 100 g varmrökt lax
  • 2½ dl havregrädde
  • ½ dl vitt vin (matlagningsvin går bra om man vill ha utan alkohol)
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm dragon
  • 1 krm oregano
  • 5 soltorkade tomater, finhackade
  • ½ tärning fiskbuljong
  • 400 g tunt skivad sötpotatis
  • 1 fint hackad rödlök
  • 100 g bladspenat eller grönkål
  • 150 g fetaost, smulad
  • Lägg laxkuberna i en skål, strö på örtsalt och blanda runt.
  • Låt laxen marinera i örtsaltet under tiden som du fortsätter med gratängen.
  • Koka ihop grädde, vin, örter, tomater och buljong några minuter och red av till en tjock sås med maizena.
  • Varva sötpotatisskivor, rökt lax, lök, spenat och den marinerade laxen i en smord ugnsfast form.
  • Häll på såsen och strö över fetaost.
  • Grädda gratängen mitt i ugnen på 200 grader ca 30 minuter Ta ut och känn så potatisen är genomkokt, det går lite snabbare än normalt eftersom såsen är varm när du häller den i formen.
  • Servera med valfria tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.