Laxgratäng med krämig kräftsås
56kilo.se
56kilo.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portionsbitar laxfilé
  • 12 stora morötter
  • 11 liten gul lök
  • 1400 g Kavli kräftost
  • 12 dl creme fraiche
  • 11 dl grädde
  • 11 msk tomatpuré
  • 11,5 msk skaldjursfond alt 1 fiskbuljongtärningar
  • 11 dl vitt vin
  • 11 burk kräftstjärtar i lake ca 170 g
  • 1 ev. pyttelite redningsmix
  • 11 knippe hackad dill
  • 1 salt, peppar, cayennepeppar
  • 1 smör att steka iSätt ugnen på 200 gr.Lägg laxfiléerna i en ugnsform och salta och peppra.Riv morötterna och finhacka löken.Fräs morötterna och löken i lite smör.Rör ner grädde, creme fraichen och mjukosten. Rör sedan ner fond/buljong, vitt vin, tomatpuré och grovhackade kräftstjärtar. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar, det ska vara lite sting i den!Häll över laxen och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter.Servera gärna med rotfruktsgratäng och en god sallad!Jag toppade även med lite skalade räkor!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.