Här är en version av knäckebrödmed surdeg. Att göra knäckebröd är inte svårt och supergott. Jag gjorde några med grovt rågmjöl på och några med sesamfrö/linfrö på
Tunna, knapriga och massor med smak. bara äta som de är med smör eller med god, smakrik ost. Kavla ut varje bulle till en tunn, rund kaka, först med slät kavel och avsluta med kruskavel (eller nagga ordentligt)
Det här är ett knaprigt lättbakat knäckebrödmed mycket frön. Glutenfritt knäckebrödmed frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Det som är bra med detta recept är att du egentligen kan använda vilka slags frön du vill. Jag gjorde dessa knäckebröd här hemma för ett tag sedan och dom blev storfavoriter direkt
Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.