Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
En smulpaj går fort att göra om man får fikagäster och för den som inte tror sig kunna fixa en god efterrätt kan jag glädja med att det är busenkelt att göra en smulpaj
Nu är det kul, jag och min man har legat däckade i en influensa-liknande förkylning i en hel vecka. Men när vi i går fick höra tt det skulle vara spontan cruising i stan, kunden vi inte låta bli att masa oss ur soffan
Kondensen som skapas i påsen hjälper till att få skalen att lossna på ett enkelt sätt. Man skulle troligen kunna krångla till en köttfärssås hur mycket som helst eller göra den tokenkel och båda modeller smakar bra
bara äta som de är med smör eller med god, smakrik ost. Tunna, knapriga och massor med smak. Kavla ut varje bulle till en tunn, rund kaka, först med slät kavel och avsluta med kruskavel (eller nagga ordentligt)
Ta ut brödet och skär eller klipp det i portionsbitar när brödet nästan torkat helt. Har man svårt att låta bli bröd och kex är det här ett bra alternativ
Receptet till dessa otroligt goda nyttiga kex fick jag av min kompis Carina. Lyxia att ha till ostbrickan, så goda att man kan äta ett kex bara som det är
Vad säger ni, ska vi kicka igång helgen med en enkelt efterrätt som lätt går att svänga ihop. Istället för matyoghurt smaksatt med vanilj går det att använda mascarpone, vaniljkräm blandat med vispad grädde eller vaniljvisp
Använd en glasskål eller rostfri bunke. Baka ut degen till kex istället. Täck med bakduk eller plast och ställ varmt, gärna nära ett element i tre dagar
Kakan blev hursomhelst mycket uppskattad och är gjord på ett enkelt recept som Floras mamma fått från en väninna och som är en sockerkaka med frukt eller bär
Skinksås med potatis och kokt ägg passar bra en så´n här ruggig dag som det är i dag. Skinksåsen går naturligtvis att servera med pasta om tiden är knapp och man inte hinner skala och koka potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.