Äpplepaj med smak av kola, visst låter det som ett vinnande koncept. Sätt ugnen på 200 grader, se till så att ugnsgallret är i mitten av ugnen. 3 dl havregryn, 1,5 dl vetemjöl, 0,5 tsk bakpulver samt 1 tsk flingsalt. Grädda sedan pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter, tills äppelbitarna har mjuknat och pajen har fått en brun och knäckig yta. 3 dl havregryn
Du kan även använda dig utav en knäcktratt, som specifikt är gjord för att hälla upp knäck och kola. Knäck är nog än av de mest klassiska julgodiset på våra julbord och kan göras på många olika sätt
Men igår var jag sugen på något sött och gjorde en därför knäckiga kokoschips med smak av kanel. Jag tyckte helt enkelt att jag hade gjort mig förtjänt av en söt avslutning på dagen
Den här gången blev det en paj med knäckigt täcke med en liten liten touch avhavssalt. En av de bästa sakerna med hösten är alla äpplen som blir till olika typer av goda äppelpajer
Upplagd av. Häll genast upp smeten i knäckformar och låt svalna i kylen. Låt därefter smeten koka kraftigt tills temperaturen är 125-130 grader, beroende på hur fast knäck du vill ha
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Knäckig rabarberpaj. Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke
Smält smöret och blanda ner havregrynen och låt svälla en stund. Knäckig äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj med knäckigt täcke. (Efter ett par dagar i kylen är pajen fortfarande lika god trots att det knäckiga täcket har mjuknat)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.