Idag tänkte jag fresta med en päronkaka avdet lite mer nyttiga och rustika slaget. Den kan ätas precis som den är, men kan också förstärkas och få sällskap av en klick mjukvispad grädde, vanlig eller av alternativ sort
För er som inte gör det eller av andra skäl inte vill använda mjölkprodukter vill jag tipsa om webbutiken Glitne, där du hittar spännande och helt mjölkfria alternativ som kokosgrädde, mandelgrädde, sojagrädde, risgrädde eller hirsgrädde
Det innehåller mycket mindre kolhydrater och ger därför mindre kalorier. Dessa smarriga saffransmuffins är bakade med stevia, som är ett relativt nytt alternativ till vanligt socker
Idag blir det pizza, och detavdet lite rustikare slaget. Enda skillnaden jag gjorde mot de andra tortillabröden var att jag tog olivolja i stället för rapsolja och att jag använde ljust teffmjöl i stället för havremjöl
Jag kan meddela att den blev avdet himmelska slaget. När en av mina svärsöner jubilerade jämnt tidigare i sommar hade jag den stora äran att tillverka tårtor till kalaset
Rör ner yoghurt och havregryn och blanda väl. Det visade sig att mitt pass inte gick ut förrän nästa år så istället för att gå till Polisen ställde jag mig i köket och rullade ett gäng nyttiga chokladbollar som jag tänkte ta med till jobbet och bjuda min adoptivgrupp på
Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Pajskalet består dessutom av lite extra fibrer i form av vetekli och dinkelflingor. Nu börjar det strax bli dags att skörda våren/försommarens fina guld, nämligen rabarbern
2 1/2 dl havregryn. Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något avdet godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Äpplepaj med smak av kola, visst låter det som ett vinnande koncept. Sätt ugnen på 200 grader, se till så att ugnsgallret är i mitten av ugnen. Låt koka samman ca 5 minuter, du kommer känna att det doftar kola om smeten. 3 dl havregryn, 1,5 dl vetemjöl, 0,5 tsk bakpulver samt 1 tsk flingsalt. Grädda sedan pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter, tills äppelbitarna har mjuknat och pajen har fått en brun och knäckig yta. 3 dl havregryn
Skär i lagom stora fina bitar, om det är vårrabarber behövs de inte skalas. Blanda de torra ingredienserna, och tillsätt i kastrullen, blanda runt och häll över havresmeten över rabarberna
Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.