Jag gillar i stort sett all typ av matlagning, men grillning går jag inte riktigt igång på. Pajen med det knäckiga täcket var alldeles ljuvlig med en skopa vaniljglass till
Att smaksätta rabarbern med lite kanel blev en riktigt lyckad kombo. Denna paj är superenkel att göra och serveras bäst ljummen med en klick god vaniljglass eller vaniljsås
Men igår var jag sugen på något sött och gjorde en därför knäckiga kokoschips medsmakavkanel. Tillsammans med smält mörk choklad blir de en utmärkt liten chokladpralin till kaffet på maten
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmedknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Blanda vetemjöl, socker och havregryn i en bunke. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jag längtar redan efter AW med utlovat bubbel och plock hemma hos vänner på Kungshöjd, men först ska jag jobba några timmar imorgon förmiddag, äta finlunch med min partner in crime och svänga inom Saluhallen på väg hem
Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde. Maj stavas rabarber hos oss, den är som finast just nu, även om vi aldrig får de där riktigt späda, de är kraftiga från början
Njut med vaniljsås eller glass. Christines rabarberpajSkär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ugnsform. Rör ihop2 dl mjöl2,5 dl havregryn1 tsk bakpulver2 dl sockerBlanda ned socker/mjölröran i kastrullen. Bred smeten över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig. 2,5 dl havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.