Klä en vanligt stor springform med bakplåtspapper i botten. Ha i havssaltet o rör om pter igen. Vispa ägg och socker o muskavado till lagom luftigt, inte helt alltså
Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Vispa en styv maräng av två äggvitor och ca 1 dl socker
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Det finns mycket gott man kan göra av äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
11 dl havregryn. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Blanda vetemjöl, socker och havregryn i en bunke. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
En medelstor pajform. Häll på resten av ingridienserna o koka upp snabbt. 2 dl havregryn. Servera med vaniljgrädde (2 dl grädde vispad sen rör du i 1,5 tsk äkta vaniljsocker ) 200 grader. 2 dl havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.