Knäckig blåbärspaj. Passar exakt lika bra med en stor kula halvsmält vaniljglass som vaniljsås. Den är krispig, seg, smakarav kola och har massa blåbär
Knäck görs klassiskt på lika delar socker, grädde och sirap och smaksätts sedan med hackad mandel. Enklast är att hälla en del av den varma smeten i en liten ösare och med hjälp av en den och en liten sked fördela knäcksmeten i formarna
Men igår var jag sugen på något sött och gjorde en därför knäckiga kokoschips medsmakav kanel. Tillsammans med smält mörk choklad blir de en utmärkt liten chokladpralin till kaffet på maten
Häll genast upp smeten i knäckformar och låt svalna i kylen. Upplagd av. Låt därefter smeten koka kraftigt tills temperaturen är 125-130 grader, beroende på hur fast knäck du vill ha
Jag hoppas det ska smaka för jag är verkligen nöjd med det här receptet, kakan är saftig och mjuk med en härlig smak och har lång hållbarhet, utan att bli torr eller smulig
Jag gillar i stort sett all typ av matlagning, men grillning går jag inte riktigt igång på. Pajen med det knäckiga täcket var alldeles ljuvlig med en skopa vaniljglass till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.