Äppelkladdkaka- glutenfri. Gjorde om det lite så att det blev glutenfritt och mums. 2 ¾ dl glutenfri mjölmix ( använde Lailas blå). 3 ägg 2 ¾ dl glutenfri mjölmix ( använde Lailas blå)
Låt svalna och smaka av - underbart gott. Tillsätt sedan fiberhusk, låt svälla i 5-10 min. Låt jäsa under bakduk i 1,5-2 timmar. Grädda brödet i mitten av ugnen i 50-60 min (tills det fått fin färg). 1-1,5 tsk salt
Dock måste man komma ihåg att glutenfria degar jäser inte lika mycket som degar på gluten-mjöl, och de ska vara kletigare än "vanlig" bröddeg annars blir brödet torrt och tråkigt när det är gräddat
Jag gjorde en glutenfri variant idag med kokos. Hej hej ljumma majkväll. Härlig söndag. Laddat energi för kommande vecka med en slapp dag mestadels ute
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
En försvinnande god klassiker. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Jag älskar kladdkaka och jag älskar saffran, vilket gör den här kakan oslagbar
Kanelbullekladdkaka- Glutenfri. I helgen vankas det kalas här hemma. För mig och Adam. Middagen är redan bestämd men nu pågår planeringen inför desserten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.