Den här pajen medhavregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Den innehåller mycket antioxidanter från blåbären och fibrer från havregrynen så du kan med gott samvete unna dig en extra bit
Servera pajen ljummen tillsammans med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda runt så att alla bär täcks av sockerblandningen
Ikväll har vi gottat oss medblåbärspaj och vaniljsås. Serveras med vaniljsås eller vaniljvisp. Vi fick en massa nyplockade blåbär av svärfar igår och sambon har tjatat om denna jäkla paj så länge, så ikväll blev det banne mig en bakad
Rör ner lite potatismjöl tillsammans med blåbären i en bunke, alla blåbär ska vara täckta, överblivet potatismjölet som kan ha åkt ner till botten kan strös över blåbären i formen
Blåbärspaj, knäckig och med lätt kolasmak. Jag och barnen tog med picknick till skogen och plockade blåbär, mysig tradition som vi brukar göra varje år
Det är även gott att smaksätta smeten med lite malen kardemumma eller kanel. Servera pajen ljummen tillsammans med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. (Lägg i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig)
Blanda sirap, socker, Baileys och grädde i en kastrull med tjock botten. Kan du forma en liten kula av smeten så är den klar, annars får den koka vidare några minuter till
Men igår var jag sugen på något sött och gjorde en därför knäckiga kokoschips medsmakav kanel. Tillsammans med smält mörk choklad blir de en utmärkt liten chokladpralin till kaffet på maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.