12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist. Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme
Varva lätt krossade kex med färskost och bär i ett glas. Oklart hur mycket man får fuska med en cheesecake för att få kalla den cheesecake men jag tycker nog att det här funkar
Ta ut petit chouxerna och stick hål i kanten med en gaffel. Tillsätt smöret och låt det smälta. Vispa grädden hårt och blanda med kesella, hallon och vanilj-socker i en bunke
4 1 burk kondenserad sötad mjölk rivet skal och juice av 2 lime 2 dl vispgrädde Till servering valfria frukter och bär, t ex persika hallon och banan Lägg till i inköpslistan
Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Resultatet blev riktigt bra, även om jag tror att det blir ännu knäckigare yta med vanligt mjöl. Vi blev bjudna på tidig påskmiddag hos svärföräldrarna och jag fick uppdraget att ta med en efterrätt
Servera med exempelvis vaniljvisp. Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och strösocker. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.