1 Hallonmousse250
g frysta hallon 75 g kesella 2 tsk socker 2 dl lätt mjölk 1,5 tsk gelatinpulver
1 Garnering50
g färska hallon 1-2 dl grädde, vispadKör hallonen i en mixer eller matberedare tillsammans med kesellan. Tillsätt sockret. Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme. Vispa ner i moussen. Häll upp i fyra serveringsskålar. Ställ i kylen 2-3 timmar för att stelna. Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist.
En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färskahallon för att ge desserten ännu godare smak
Servera med vispad gräddeoch siktad kakao eller strössel. lättvispad grädde. Det skäms jag för, men med tiden ändrades smaken, som tur var, och sen många år tillbaka föredrar jag helt klart ‘riktig’ chokladpudding
Servera ostkakan ljummen eller kall tillsammans med vispad gräddeoch jordgubbssylt. Lägg den avrunna ostmassan i en bunke och plocka sönder den i småbitar, blanda med äggblandningen
3 dl grädde. 1några kvistar citronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal. 1Vispa gräddeoch socker till det blivit riktigt fast. 1Rör ner chokladsmeten i grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.