Den här pajen med havregryn är segochknäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär ochblåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och socker. Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
I torsdags så tittade solen fram och det var minsann länge sedan. Nåväl det blev tröstätning och idag åkte en stor bit till ner i magen för eftermiddagen spenderas vid fotbollskanten i regn naturligtvis
I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Pajen blev riktigt knäckigochsegoch smakade mera. När vi bjöd hem Hasse på middag i torsdags så provade vi två nya recept, dels på rabarberpaj och dels på vaniljkräm
Jag passade på att göra en paj på egenplockade blåbär ochhallon häromdagen. Det lättaste sättet att göra smuldeg är att smälta smöret i kastrull och sedan röra i de övriga indgredienserna
Paj är ju så galet gott och går att variera en miljon gånger. Jag brukar hitta på lite olika varianter på "smulpaj" för att göra det hela lite mer spännande
Blanda ihop vetemjöl, socker, salt och smör, tillsätt vatten, arbeta till en smidig deg, tryck ut i en pajform2. Lägg lingon och blåbär i pajformen, häll över hälften av socker3
Knäckigochseg. Vem tycker inte om pajer med bär och frukter. Knäckigochseg med lite kolasmak. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap
Vispa i ägget, blanda med kokosen och kardemumman till en grynig massa. Ställ formen i ugnen i 200 grader tills kokosen är gyllenbrun och hård. 150 g hallonoch blåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.