Visst gör vi kroppkakor alldeles för sällan. Tillsammans med grillad spetskål rårörda lingon, brynt smör och stekt rimmat sidfläsk är det kanske en av de godaste luncherna jag ätit på väldigt länge
Ös över lingonsmöretoch servera med sallad. Lägg i en ugnssäker form och blanda med olja och salt. Koka kraftigt tills smöret börjar bli lätt bryntoch dofta nötigt
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötteroch harsyra. hasselnötter (rivna). Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det brynta smöret
Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans med rostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Servera med smält smör, stekt svamp, persilja ochlingon. Platta till kroppkakorna något och stek dem på medelhögvärme tills de får fin färg på båda sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.