Husman

Husman

  • 20 Recept
Tommy Myllymäkis skomakarlåda

Tommy Myllymäkis skomakarlåda

Börja med rödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja. Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen men lyfts ur innan servering
Stekt fläskkarré med äppelmos och smörstekt potatis

Stekt fläskkarré med äppelmos och smörstekt potatis

Sätt på ugnen 140 grader. Marinad. Gör marinaden och lägg i karrébitarna i den. Äppelpuré. Skala och hacka ner fyra äpplen, koka upp tills de är mjuka och mixa sedan med stavmixer till en slät puré
Per Morbergs pyttipanna

Per Morbergs pyttipanna

800 g kokt potatis [8-10 st] 2 gula lökar 150 g rökt fläsk 150 g skinka 150 g korv 3-4 msk smör, till stekning salt peppar, nymalen 3 dl vispgrädde, till stuvning 1 krm mejram, till stuvning
Per Morbergs raggmunk med fläsk

Per Morbergs raggmunk med fläsk

Skala potatisen. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget
Pannbiff med lök

Pannbiff med lök

300 g nötfärs 300 g blandfärs 2 gula lökar smör, till stekning olja, till stekning 3 potatisar, kokta 0,5 dl mjölk 0,5 dl grädde 1 ägg 1 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk koncentrerad kalvfond 1 msk japansk soja salt peppar 2 gula lökar (stora) smör, till stekning strösocker (en nypa) 4 port potatis, stekt eller kokt pressgurka, till servering (eller asiagurka) skysås, till servering
Mannerströms pannbiff med lök

Mannerströms pannbiff med lök

Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör. Mosa potatisarna med en gaffel
Långbakad fläskkarré med magisk sås

Långbakad fläskkarré med magisk sås

1,2 kg fläskkarré (i bit) 2 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 msk grillkrydda svartpeppar, nymalen 7 dl vatten 2 msk koncentrerad kalvfond 2 msk koncentrerad oxfond
Lasagne de luxe

Lasagne de luxe

10-12 färska lasagneplattor 600 g blandfärs smör, att steka i 1 gul lök, riven 2 klyfta vitlök 400 g krossade tomater (eller passerade tomater) 0,5 dl chilisås salt peppar olivolja, till formen 3 dl mozzarellaost, riven färsk oregano, att garnera med
Kålpudding

Kålpudding

1 vitkål 500 g fläskfärs 1,5 dl grädde 2 msk flytande kalvbuljong 0,5 dl vatten, kallt 0,5 gul lök 3 msk ströbröd 1 msk soja 1 msk sirap malen kryddpeppar salt peppar smör
Köttfärslimpa med svampsås

Köttfärslimpa med svampsås

Köttfärslimpa. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka lök och bacon fint. Blanda med äggen och köttfärsen. Krydda med salt och peppar
Köttbullar, Pelle Johanssons recept

Köttbullar, Pelle Johanssons recept

Köttbullar1 dl ströbröd 1,5 dl mjölk 0,5 dl grädde 300 g nötfärs 200 g fläskfärs (eller kalvfärs) 1 ägg 1 msk senap 2 tsk épice riche (muskot, vitpeppar, kryddpeppar, kryddnejlika) 0,5 tsk lökpulver salt peppar strösocker (en nypa) olja, till stekning smör, till stekning
Rotfruktsfräs med köttbullar

Rotfruktsfräs med köttbullar

Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla 5 minuter
Havets wallenbergare

Havets wallenbergare

400 g lax. 400 g torsk. 2 dl vispgrädde. 1 ägg. 2 dl ströbröd. 1 tsk Épice Riche 
(kryddblandning). 1 tsk salt
Filips kålpudding med lingon

Filips kålpudding med lingon

Kålpudding800 g nötfärs 3 dl mjölk 1,5 dl ströbröd 1 gul lök (stor) 1 msk soja 1,5 dl matvete, kokt eller på burk 1 msk salt 1 tsk peppar 2 spetskål 2 msk smör 1 dl mörk sirap 3 ägg
Biff stroganoff

Biff stroganoff

ris. 1400 g biff eller lövbiff i strimlor. 11-2 gula lökar. 12 klyftor vitlök. 1100 g champinjoner. 11 dl vitt vin