I fredags kom jag plötsligt att tänka på rosenbröd. Numera är jag så fast förankrad, ja, närapå slentrianmässigt låst i mina standardbröd under veckorna
Om drygt en vecka är vi på väg till Paris igen, den här gången förhoppningsvis utan snöstorm. . Det finns vissa smaker som aldrig går ur tiden, som aldrig blir omoderna och den här efterrätten är en av dem
Receptet ger ca 1 liter, eller två stora burkar med tättslutande bygellock. 4 msk grovt salt (helst utan tillsatt jodd eller andra tillsatser som ogillas av mjölksyrebakterier)
1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
Imorgon bär det av till Budapest för några dagars efterlängtad semester. När det vankas utemat i flera dagar så känns det rätt bra att äta klassisk husman såhär dagen innan
Receptet ger ca 1 liter, eller två stora burkar med tättslutande bygellock. Ca 1 kilo kinakål4 msk grovt salt (helst utan tillsatt jodd eller andra tillsatser som ogillas av mjölksyrebakterier)Vatten4-5 rivna vitlöksklyftor1 tsk riven ingefära 1 tsk socker2 till 3 msk fisksås/Fish Sauce2 till 4 msk torkad koreansk chili, Gochugaru
1. Täck hönan med vatten i en stor kastrull/gryta och koka upp långsamt. Ta bort eventuellt skum. 2. Tillsätt övriga ingredienser och sjud långsamt i ca 2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.