skär smör i kuber och blanda ihop med vetemjöl, äggula och socker hastigt i en bunke till en pajdeg. Servera vinbärsmarängpajen som den är eller med en kula vaniljglass
165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g rödavinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Förresten, jag är med i en tävling som Ica har, jag tävlar med min grillade kladdkaka. Men så länge får vi njuta av glass, god mat, dricka en kopp kaffe och vara tillsammans med familjen
Vinbärssäsongen är här och jag har några recept att tipsa er om och först ut är denna kladdkakamed sötman från vit choklad och syrligheten från dom röd vinbären
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Kombinationen med sötman från den vita chokladen och de syrliga vinbären är en bra smakkombination. Kakan ska serveras kyld och gärna med en klick glass till
Smörj en form med löstagbar kant med smör och ptäck insidan med kokos. baka medrödavinbär, kladdkakamedrödavinbär, kladdkakamedvinbär, ljus kladdkaka, ljus kladdkakamedrödavinbär, recept medrödavinbär, RödaVinbärskladdkaka, vad kan jag baka medrödavinbär, vit kladdkaka, vit kladdkakamedrödavinbärShare this article
Rödbeta passar så otroligt bra ihop med choklad, så jag var tvungen att prova kombinera det i den här gluten och mjölkfria kladdkakanmed en röd kaffetopping
Sockerkaka med röd vinbärssirap. Fikabrödet tog vi sedan med oss ner till sjön när vi skulle bada. Häll den rödavinbärssirapen på toppen av kakan och låt
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.