Helgmeny lördag och söndag vecka 17...
Att vara mamma och gilla livet
Att vara mamma och gilla livet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé, vanlig filé går bra
  • 1 tsk salt
  • smör
  • 3 dl rabarber i bitar, ska finnas frysta i butikerna (tinade innan tillagning)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad gräslök
  •  
  • Ugn
  • Salta minibondkakor till ostbricka 40 st
  • 50 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 0.5 msk socker
  • 1⁄4 tsk bakpulver
  • 1 tsk havssalt
  • 50 g rostade flagade mandelspån
  •  
  • Ugn
  • 500 g fläskfilé
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor 2 schalottenlök 0.5 msk olivolja
  • 0.5 dl muscovadosocker
  • 25 g mörk choklad, 70 %
  • 0.5 tsk salt
  •  
  • Potatisterrin
  • 0.5 kg potatis
  • 100 g riven, lagrad ost
  • 2 ägg 0.5 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • timjan
  •  
  • Cognacsås
  • 2 schalottenlök smör
  • 4 msk cognac
  • 3 msk konc kalvfond
  • 3 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  •  
  • Ugn
  • 150 g smör
  • 3 ägg 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • rivet skal av 1 st citron
  • 4 msk lakritspulver
  • 10 st citronkolor
  •  
  • Ugn
  • 600 g laxfilé i bit
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 msk kinasoja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk socker
  • 2 tsk wasabi
  •  
  • Sås
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk wasabi
  •  
  • Servering
  • ris
  • grönsallad
  • lite bönor el grönsparris

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.