Så vi flyttade vegetarisk lördag till idag. Mixa kikärtor, lök, vitlök och persilja. Pressa ur vätskan ur de rivna morötterna (blir en god och nyttig juice-shot tsm med lite ingefära & citron)
Lördag - Kyckling som plockmat. De flesta recepten som jag har haft med under veckan är ju recept som redan funnits på bloggen sedan tidigare men jag tyckte det kunde vara kul att samla ihop recepten som ett tema, och nu har jag även funderingar på att köra tema fisk vid tillfälle framöver
Vilken receptskatt det gömmer sig, och så många recept det är man lätt glömmer bort. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger. Fräs lök, morötter och köttfärs i oljan några minuter
Kryddar man dessutom upp moset med lite vitlök och häller en fantastiskt krämig och smarrig sås över den fina fisken, ja, då har man en lördagsmiddag som minst sagt heter duga
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Herr Russins brorsa fixade körkort i veckanoch det firades med en klassiker. Jag gjorde ctrl+c på ett recept från Söta Saker (förutom att jag smög ner lite extra choklad), och det blev precis så fint och gott som man skulle kunna tänka sig
Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Hur får man barnen och äta. Här får dem välja "sin" rätt, gärna vara med och laga maten också. Något som många säkert tycker låter krångligt och en rätt som bara mormor och farmor gör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.