Vänd sist i vinbärenoch häll upp smeten i formen, lägg några extra vinbärpå toppen. Idag fick det återigen bli en enkel lunch pga förkylning och valet föll på pannkaka
Påskigkladdkaka med creme påvit choklad & passionsfruktOBS. Vad jag gillar med både kladdkakaoch den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
Det är ju i allra högsta grad semestertider och jag har ägnat en hel del tid på södra Sveriges skateboardparker tillsammans med maken och två pigga söner = omöjligt att baka vilket i sin tur resulterat i avancerad bakabstinens
165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g rödavinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Sätt ugnen på 175 grader. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. Det här behöver du till en form på 22 cm. 200 gram vit blockchoklad. 5 g saffran (1 påse) + lite strösocker
Strö på smulet. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och mjöl. Häll i äggblandning och citronskal. Toppa kakan med färska hallon och servera med fluffigt vispad grädde
Skumma ytan = ta bort det gråvita skummet från ytan. Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Sänk värmen till låg värme och låt gröten småputtra tills den blivit tjock och äggen tillagats. Mättande och proteinrik blåbärsgröt gjord på bovete, toppad med banan, kiwi, rödavinbär, pumpakärnor, solrosfrön och valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.